‘The Legend Of Zelda: Breath of the Wild’ te zwaar voor Nintendo Switch?

23 oktober 2016 15:40 Geef een reactie

Tijdens de Nintendo E3-livestream zijn wij getrakteerd op de eerste gameplaybeelden van “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”. Met de officiële introductie van de Nintendo Switch waren wij dan ook benieuwd of we nog nieuwe beelden van deze game zouden zien. Helaas werden we als echte fans van de Zelda franchise teleurgesteld, weinig tot niks nieuws, wat bij ons meteen de vraag oproept kan de Switch de Zelda game wel aan?

Levensduur batterij

Eigenlijk is dit sowieso altijd een zorg voor elk mobiele apparaat en dus ook voor de switch in het algemeen. “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” is in de introductie video denk ik één van de zwaarste games, en zal dus het meeste vragen van de batterij van de Switch. Één van de zwaarste omdat we ook een glimp zagen van een spel wat erg leek op Skyrim. Volgens de geruchten zal dit een remaster zijn dus kan dit evengoed ook nog een zware game zijn. Hoe lang zal de Switch op een volgeladen accu deze games kunnen draaien?

Kwaliteit van de beelden

De Nintendo Switch kan natuurlijk op 2 manieren fungeren, als thuis console en als portable console. Echter is het nog maar de vraag of hij in portable mode wel krachtig genoeg is om “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” te spelen. Het scherm van de switch zal waarschijnlijk niet opwegen tegen het televisiescherm wat jij thuis hebt staan. De angst dat de kwaliteit van de Zelda game minder zal zijn in de portable mode is door verschillende verslaggevers genoemd. We duimen dat dit mee zal vallen en we optimaal kunnen genieten van “Breath of the Wild”.

De Switch is geen Wii U

Touch Screen?

Ook al heeft Nintendo een kijkje in de keuken gegeven, weten we nog lang niet alles. Heeft de Switch bijvoorbeeld een touch screen. De touch screen functionaliteit als extra scherm (zoals we deze bij de Wii U kennen) tijdens het game vervalt natuurlijk omdat hij in de dock moet staan om te gamen op een extern scherm. Toch gaan we er van uit dat nintendo niet zal afwijken van het touch screen systeem.

Gyroscoop?

Of de joy-con’s (controllers) van de Switch een gyroscoop bevatten is niet duidelijk. Dat de gyroscoop sowieso niet in het scherm zit lijkt me aannemelijk, gezien het uitbrengen van de joy-con grip (de houder voor de 2 controllers). In de houder zou de gyroscoop functie dan niet kunnen werken. Ook is nog een Pro controller door Nintendo geïntroduceerd of alle controllers een gyroscoop functie hebben is de vraag ook al gaan wij er stiekem wel van uit, de functie is toch een beetje het parade paardje van Nintendo.

Hopelijk zullen beide functies aanwezig zijn om geen functies in te leveren op voorgaande Zelda versies.

Weer vertraging voor “The Legend of Zelda: Breath of the Wild”

Ook al hebben we echt wel wat van “The Legend of Zelda: Breath of the Wild” gezien, beperkt het zich toch tot bepaalde omgevingen. Dit zaait angst bij ons. Is de ontwikkeling van “Breath of the Wild” wel al ver genoeg? Nu nintendo aardig wat features definitief heeft gemaakt zullen de makers van “Zelda” daarop kunnen anticiperen. Waarschijnlijk zullen de makers wel al eerder op hoogte zijn gesteld van de definitieve Switch features maar toch zullen ze waarschijnlijk moeten schakelen op die beslissingen. Er kunnen features zijn weggelaten of bijgekomen waardoor de functies van de game kunnen veranderen. De vraag is nog maar of dit niet weer vertraging zal opleveren.

“The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild” zal naar de Nintendo Switch en de Wii U komen in 2017.

Wat denk jij? Maak jij je ook zorgen om de bovenstaande punten? Vertel het ons in de reacties!

Gecategoriseerd in :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *